Blokhuis doet geen uitspraken over oplossen wachttijden ggz

Staatssecretaris Paul Blokhuis weigert uitspraken te doen over wanneer de wachtlijsten van de ggz weggewerkt moeten zijn, zei hij gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer. Blokhuis stemde wel in met de compromis om binnenkort voor elke hoofddiagnosegroep (waaronder eetstoornissen) een verwachte doelstelling voor aankomend jaar te stellen.

Leone Gartz, woordvoerder van de ggz, geeft aan dat de verslavingszorg geen aparte categorie wordt in de doelstellingen: ‘Wel vallen alcohol en aan middelen gerelateerde problematiek apart onder een andere categorie in de rapportage van de Nederlandse zorgautoriteit. De verslavingszorg komt dus wel terug en er wordt op die manier aandacht aan besteed.’

‘Te kwetsbaar’
Blokhuis vindt het verstrekken van een algemene doelstelling wanneer de wachtlijsten voor psychische hulp binnen aanvaardbare normen zijn, ‘te kwetsbaar’. Halverwege vorig jaar kwam voormalig zorgminister Edith Schippers vlak vóór haar vertrek met het doel om binnen één jaar de onaanvaardbaar lange wachtlijsten te laten verdwijnen. Dit doel is niet gehaald. Bij drie aandoeningen zijn de wachttijden juist lichtelijk gestegen.

7/12/2018

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...