Bluesgitarist B.B. King overleden

Muzikant Blues Boy King is in zijn woning in Las Vegas in zijn slaap overleden. ‘The King of Blues’ kampte al enige tijd met diabetes en een te hoge bloeddruk.

Volgens vrienden en familie was King erg vrijgevig. Hij sprak vaak lovend over vrouwen: ‘alle vrouwen zijn engelen’. Dat resulteerde in vijftien kinderen bij vijftien verschillende vrouwen.

De gitarist hield van een glas alcohol, maar was een felle tegenstander van roesmiddelen op en rondom het podium. Hij had ook een zwak voor gokken. Zo gokten de bandleden tijdens een tournee op de regendruppels die tegen het raam van de bus naar beneden dwarrelden. Hij verhuisde een kleine veertig jaar geleden naar de gokhoofdstad van de wereld, wat hem uiteindelijk hielp zijn verslaving te overwinnen. Toen hij merkte dat hij kon gokken wanneer hij wilde, was er voor hem de lol af. King maakte, naast deze gebeurtenissen in zijn persoonlijke levenssfeer, natuurlijk vooral naam als een van de beste bluesgitaristen aller tijden.  

‘The King of Blues’ brak in 1951 door met het nummer Three O’Clock Blues. Daarna volgden hits als Whole Lotta Love en Everyday I Have the Blues. De gitarist trad tot zijn zeventigste levensjaar veelvuldig op en heeft vijftien Grammy’s op zijn naam staan. In de jaren tachtig werd zijn werk bekroond met een plek in de Blues en de Rock and Roll Hall of Fame.

B. B. King werd 89 jaar oud.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...