Brein anorexiapatiënten reageert niet op honger

Uit een studie van de University of California blijkt dat de hersenen van anorexiapatiënten abnormaal reageren op hongersignalen. Mensen met deze eetstoornis zijn er niet gevoelig voor.

De meeste mensen beginnen te eten als ze honger krijgen. Maar anorexiapatiënten kunnen hun voedselinname nog beheersen ondanks dat ze honger hebben. Met behulp van de studie wilden de onderzoekers erachter komen hoe het brein voedsel kan negeren.
Ze analyseerden de hersenfuncties van 23 herstellende anorexiapatiënten en 17 gezonde vrouwen. Het brein van anorexiapatiënten is minder gevoelig voor beloningen en hongergevoelens. Honger motiveert hen niet om te eten. Daarnaast ontdekten de onderzoekers verschillen in gedeeltes van de hersenen die belangrijk zijn voor zelfbeheersing. Daaruit blijkt dat mensen met anorexia meer zelfbeheersing hebben dan mensen zonder eetstoornis.

Volgens de onderzoekers kan de studie leiden tot nieuwe behandelingen die specifiek gericht zijn op de hersenfuncties van anorexiapatiënten.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...