Ophef over een Airbnb advertentie in het Britse Kent. Verhuurders schreven dat mensen die zwaarder wegen dan 100 kilogram, niet welkom zijn in hun Airbnb. Ook werden mensen met een eetstoornis niet ontvangen.

De verhuurders stelden een gewichtslimiet in omdat volgens hen de ‘fragiele structuur’ van het huis niet geschikt zou zijn voor ‘zwaardere individuen.’ Zij zouden namelijk door hun gewicht ‘ernstige’ schade kunnen berokkenen aan de ‘erg oude eiken balken’, zo stelden de verhuurders. Naast het gewichtslimiet golden er nog andere strikte regels, zo mochten gasten geen meubels verplaatsen en kraanwater drinken.

De advertentie kwam in opspraak nadat Britse body positivity-activiste Lindsay McGlone de verhuurders publiekelijk aanklaagde voor discriminatie en fat shaming: ‘In essentie zeggen de eigenaren dat ze dikke mensen niet in hun buurt willen en dat ze hun geld niet willen aannemen.’ McGlone vindt bovendien dat het stellen van gewichtseisen erg schadelijk is, omdat het een stereotype beeld over mensen met een eetstoornis bestendigt: ‘Mensen met een eetstoornis hoeven niet er niet op dezelfde manier uit te zien. Sommige zijn dikker, sommige dunner, maar deze advertentie bevestigt dit stereotype beeld alleen maar.’ Airbnb meldt in Brits nieuwsblad The Mirror dat ‘discriminatie geen plek heeft op hun platform’, en heeft de advertentie verwijderd.

 

7-9-2020

Reageer reacties (1)

NMSOrnustyLvhjCX(15. september 2020)

avHLwWrAmcpG

LEES MEER...