Calum Best: zoon van een alcoholist

Calum Best, de zoon van oud-voetballer en alcoholist George Best, heeft zijn vader maar een paar weken nuchter meegemaakt. In zijn boek Second Best: My dad and Me, beschrijft Calum hoe hij zijn vader heeft ervaren.

Na de levertransplantatie in 2001 besluit George Best om te stoppen met drinken. Elk drankje kan nu zijn dood worden, zeggen de doctoren. Hij wil een nieuwe start maken en belooft meer tijd met zijn zoon door te brengen. Calum heeft, naar eigen zeggen, lang op dit moment moeten wachten. Enkele dagen later komt hij erachter dat zijn vader, ondanks zijn nieuwe lever, weer is begonnen met drinken. Calum weet niet goed hoe hij hiermee om moet gaan en is veel in het Londons nachtleven te vinden. Hij begint in die periode ook met drinken.

Calum, nu 34 jaar, heeft als zoon van George Best aardig wat voor zijn kiezen gehad. Hij is verwaarloosd door de man die hij het meest adoreerde. Als het beter ging met zijn vader werd hij alleen maar genegeerd. Al zegt een goede vriend van George Best dat de oud-voetballer erg veel van Calum hield. Hij zou vooral veel moeite hebben gehad dit te uiten.

George Best stierf in 2005 op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van multipel orgaanfalen, veroorzaakt door zijn alcoholmisbruik. Op zijn sterfbed waarschuwde hij andere mensen voor de gevaren van alcohol.  

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...