Chevy Chase weer in kliniek

Chevy Chase laat zich behandelen voor zijn alcoholverslaving. De 72-jarige Community-ster vertrok vrijwillig naar een verslavingskliniek in het Amerikaanse Minnesota.

Chevy Chases woordvoerder maakte maandag bekend dat de acteur op dit moment in het Hazelden Addiction Treatment Center in Minnesota is. Volgens de woordvoerder ‘wil Chevy op zijn best zijn’. Ze beschrijft de therapie als 'onderhoud'.

De Amerikaanse komiek, schrijver, televisie- en filmacteur, werd beroemd als co-presentator van het komische programma Saturday Night Live, dat in Nederland te zien is op Comedy Central. Daarnaast organiseerde Chase twee keer de Academy Awards en speelde hij als komediant in de Fletch and Foul Play. Ook was de acteur van 2009 tot 2014 te zien op de Amerikaanse tv in de NBC sitcom Community en is hij binnenkort te zien op het witte doek in de films Dog Years en The Christmas Apprentice.

Voor Chase is het niet de eerste keer dat hij worstelt met een verslaving. In de jaren tachtig werd hij behandeld in de Betty Ford kliniek voor een cocaïneverslaving en voor een verslaving aan pijnstillers. Deze zou de komiek gebruiken vanwege langdurige rugproblemen die hij kreeg na het doen van stunts bij Saturday Night Live.  

In 2006, na Chases behandelingen, schreef de acteur een ingezonden brief in de New York Times waarin hij Betty Ford bedankte voor haar inzet in de verslavingszorg . Later, in een interview in 2010 in Esquire, vertelde hij dat zijn drugsgebruik van vroeger wel meeviel. ‘Op het moment dat mijn neus pijn ging doen, checkte ik al in bij de Betty Ford kliniek.’

Datum: 06/09/2016

Reageer reacties (0)
LEES MEER...