Na Etsy heeft nu ook eBay een omstreden T-shirt met de afscheidsbrief van Kurt Cobain van de website gehaald. Het shirt met daarop de handgeschreven brief die de rocker naliet toen hij zichzelf in 1994 van het leven beroofde, werd begin deze week voor het eerst aangeboden op internet. Dat leidde onmiddellijk tot een storm van verontwaardigde reacties.

Voor 25 dollar kon je de eigenaar worden van een T-shirt met de complete zelfmoordbrief van de leadzanger van Nirvana. Kopers hadden de keuze uit een variant met rode of zwarte driekwart mouwen. De Amerikaan Julian Goldiz startte een online petitie waarin hij stelde dat het kledingstuk een psychische ziekte ‘glamouriseert’ en daarom uit de handel moest worden genomen. Hij kreeg uit allerlei hoeken bijval. Inmiddels worden de shirts niet meer aangeboden.

Eerder deze week werd bekend dat het Amerikaanse HBO in mei een documentaire over de Nirvana-zanger uitzendt. Het programma heet ‘Montage of Heck’. In de film is niet eerder uitgebrachte muziek van de groep te horen. Cobains dochter Frances Bean is medeproducent van die documentaire.

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...