De politie heeft in vijf maanden tijd een criminele drugsorganisatie opgerold. Bij het onderzoek naar de internationale drugshandel van deze organisatie zijn 21 mensen aangehouden en is 35 miljoen euro aan drugs in beslag genomen.


Het onderzoek begon in november toen de politie meer dan 300 kilo hasj en 20 kilo cocaïne vond in een vrachtwagen. De lading was bestemd voor transport naar Stockholm. Daarom zocht de recherche contact met overheidsinstanties in Nederland, België, Zweden, Denemarken en Aruba voor een grootschalig internationaal onderzoek. Door de samenwerking tussen deze landen werden binnen vijf maanden tijd 21 verdachten aangehouden en was 1200 kilo aan verdovende middelen met een straatwaarde van 35 miljoen euro in beslag genomen.

Meer drugsvangsten

Er werden meerdere woningen en bedrijfspanden doorzocht in de eerdergenoemde landen. Op basis van het onderzoek zijn meerdere drugsvangsten in Europese havens te koppelen aan dit criminele netwerk. In de havens zijn 1600 kilo aan harddrugs gevonden van de criminele organisatie.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...