D66 werft BN’ers voor legalisering drugs

D66 is bezig met een campagne om drugs te legaliseren. De partij wil een manifest laten ondertekenen door bekende Nederlanders, waaronder Peter R. de Vries, Anna Drijver, Ryanne van Dorst en Gerard Spong. Ook bekende DJ’s in de dancewereld en verslavingskliniek Jellinek worden benaderd.

D66 vindt al langer dat je in Nederland drugs als xtc gewoon moet kunnen kopen en gebruiken. Het huidige drugsbeleid faalt volgens de partij en is ‘niet langer houdbaar’. Fractievoorzitter Jetten: ‘We moeten de realiteit onder ogen zien: mensen gebruiken drugs in Nederland. Het is van belang dat we deze mensen niet bestempelen als criminelen, maar inzetten op voorlichting.’ De publieke steun van de BN’ers moet in de samenleving draagvlak kweken. ‘We willen het drugsbeleid hervormen. Het criminaliseren van drugs werkt niet’, aldus een woordvoerder. Volgend jaar komt D66 met meer informatie en plannen naar buiten.

Datum 18-12-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (1)

Daan Deenik(20. december 2019)

Van belang is of er schade ontstaat door gebruik.

Tijdens de ontwikkeling van het brein ontstaat door gebruik weldegelijk schade en treden er achterstanden in de rijping op die niet meer geheel worden teniet gedaan.

Link: https://archives.drugabuse.gov/news-events/nida-notes/1999/11/ecstasy-damages-brain-impairs-memory-in-humans

Het is apart dat juist een partij als D’66, die zich altijd zo hard maakt voor goed onderwijs, een middel wil vrijgeven waarvan bekend is dat er geheugen problemen ontstaan.
Maar nog veel belangrijker is het feit dat je aan jongeren een heel verkeerd signaal geeft.

Een ander voorbeeld waaruit blijkt dat reglementeren en/of vrijgeven van drugs geen enkele verbetering voor de volksgezondheid teweeg brengt is het Oxycodone drama in de US.

https://www.washingtonpost.com/investigations/76-billion-opioid-pills-newly-released-federal-data-unmasks-the-epidemic/2019/07/16/5f29fd62-a73e-11e9-86dd-d7f0e60391e9_story.html?arc404=true

Tot slot, zijn via het darkweb - wat niet illegaal is en via iedere Androids telefoontoegankelijk is - meer dan 300 zogenaamde research chemicals verkrijgbaar. Velen daarvan zijn in werking sterker dan cocaine.

En ook via het gewone www kun je al veel producten verkrijgen.
https://www.chem.eu/

Kortom er is wederom sprake van ouderwets kiezersbedrog en is feitelijk het startschot van het verkeizingsprogramma van D'66 hiermee gegeven. Niets meer en niets minder dan dat.

Drs D.Z. Deenik 
www.solutions-center.nl

 

LEES MEER...