Deens model 'op sterven na dood'

Het Deense magazine Cover publiceerde onlangs foto’s van de broodmagere Lululeika Ravn Liep. Het zestienjarige model maakte naam op de catwalk tijdens de Paris Fashion Week.

Te mager, vinden sommige lezers. Uit het propageren van modellen als Leip kunnen vrouwen opmaken dat je er pas mooi uitziet als je slank bent. Daarbij kan dit het mogelijke negatieve zelfbeeld van anorexiapatiënten versterken. Om dit een halt toe te roepen laten tegenstanders van deze modestroom zich horen op social media.
Ze veroordelen de uitgevers van het blad en het model. Volgens een social mediagebruiker ziet het blonde model eruit alsof ze op sterven na dood is. Een Twitteraar geeft de strekking van de ophef weer:‘Lululeika is het eerste dode model in de modewereld. Zo ziet ze eruit uren nadat ze is overleden.’ 
De Deense minister van Belasting Benny Englebrecht reageert zelfs op de publicatie. Ook hij is teleurgesteld over de bevestiging van het inmiddels achterhaalde ideaalbeeld van de westerse vrouw. De gevaren van anorexia zouden in de mode-industrie al lang en breed bekend moeten zijn, merkt hij op.
Uitgever Malene Malling geeft toe dat ze een fout heeft gemaakt. Vrouwen zijn mooi in alle vormen en maten, schrijft ze op Facebook.
Lulaleika zou het moeilijk hebben, verklaart haar agentschap Scoop. Ze heeft onlangs twee familieleden verloren en vraagt mensen om met respect op haar foto’s te reageren.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...