De rechtbank in Den Bosch heeft de 42 jarige Vally V. uit Reek vier jaar cel en TBS met dwangverpleging opgelegd wegens het doodsteken van zijn ex-vrouw en het verwonden van zijn twaalf jarige zoon. Hij wordt schuldig bevonden aan doodslag en poging tot doodslag.

V. is psychiatrisch patiënt. Hij geeft aan dat hij zich niets meer kan herinneren van het familiedrama op 28 april van vorig jaar. De eis van de officier van justitie was zeven jaar gevangenisstraf en TBS. De rechter verlaagde de straf omdat deze er vanuit gaat dat de behandeling ‘een lange weg’  zal zijn.

Daarbij acht de rechter de man uit Reek, in elk geval voor een deel, verantwoordelijk voor de keuzes die hij heeft gemaakt. Zo zou hij zonder medische begeleiding minder medicijnen zijn gaan slikken. De dag van de gebeurtenissen had de man veel gedronken. Hij zou de doodslag en poging daartoe in een delirium hebben gepleegd.

Deskundigen noemden zijn gedrag risicovol. Hij had moeten en kunnen weten dat hij op had moeten passen met de combinatie van alcohol en antidepressiva. Hij had eerder last gekregen van stemmen in zijn hoofd als hij minderde met medicijnen.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...