Dikke baby moet afvallen

Het Colombiaanse kind Santiago Mendoza, heeft het postuur van een junior sumoworstelaar van vijf jaar oud, maar dat is niet het geval. Het kind is slechts acht maanden oud en weegt al ruim twintig kilo.

Een normaal gewicht voor een baby van die leeftijd is negen kilo. Hij wordt nu geholpen door gezondheidsorganisatie Chubby Hearts aan zijn mega-obesitas. Zijn moeder Eunice Fandiño geeft toe dat zij de ‘feeder’ is van haar eigen zoon. Ze bekende aan de Colombiaanse krant El Espectator dat haar eigen onwetendheid ervoor heeft gezorgd, dat baby Santiago zo dik is geworden. ‘Hij is altijd bang geweest, dus als hij begon te huilen gaf ik hem eten of melk om hem te kalmeren’, zegt de moeder van het kind.

Het jongetje belandde in het verleden al meerdere malen in het ziekenhuis. Chubby Hearts zal nu proberen met een gezond dieet zijn gewicht naar beneden te brengen. Dokter Cesar Cesar Ernesto Guevar gaat eerst proberen om hem te laten afvallen voordat ze gaan opereren. ‘Santiago heeft een lange behandeling nodig, onderwijs, gezonde voeding en als hij wat ouder is moet hij ook snoeihard gaan sporten. Anders krijg hij in de toekomst waarschijnlijk last van diabetes, een hoge bloeddruk en problemen met zijn gewrichten.’

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...