Er moet iets ontwikkeld worden om alcholetikettering te verplichten. Dat meldt Hoogleraar Nikhil Gokani van de Universiteit van Essex. Er wordt gekeken naar internationale normen voor voedselproducten.

Op alcoholetiketten is het in Nederland verplicht te vermelden wat het alcoholpercentage, de naam, eventuele allergenen en de netto-inhoud van het product is. Maar het niet verplicht om productinformatie (ingrediënten en voedingswaarde) te vermelden op de etiketten. Toch zou het volgens onderzoek van het Trimbos-instituut kunnen helpen bij bewustwording over de schade van alcohol. Hierdoor zou het schadelijk alcoholgebruik kunnen verminderen.

Codex
De Codex Alimentarius Commision (CAC), is een internationaal forum waar de Europese Unie samen met 188 landen aan deelneemt. Ze ontwikkelen internationale normen voor voedselproducten. Een van de doelen van de Codex is wereldwijd de volksgezondheid te beschermen. Ze onderzoeken nu hoe ze de informatievoorziening op etiketten kunnen verbeteren.

Ontwikkeling
Het onderwerp etikettering van alcohol is ter sprake gekomen tijdens de zittingen van de Codex commissie on Food Labelling (CCFL). De Wereld Gezondheids Organisatie en Eurocare hebben dit opgepakt en ervoor gezorgd dat de CAC opnieuw in overleg gaat hierover.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...