‘Drank -en horecawet is achterhaald’

De Drank- en horecawet belemmert nieuwe mogelijkheden voor bedrijven, vindt Erik Ziengs van de VVD. Deze wet verbiedt het winkeliers om alcohol te verkopen zonder vergunning. Ziens wil de regels gelijk trekken en dient een initiatiefwet in. Zodat een boekhandel straks een fles wijn mag verkopen bij een thematisch onderwerp bijvoorbeeld.

‘Er zijn veel bedrijven die een combinatie willen zijn tussen horeca en een winkel’, zegt Ziengs. Alleen lopen deze bedrijven dan altijd tegen de wet aan. Er wordt in 36 gemeenten gewerkt aan een project waarbij de winkeliers hun eigen drank mogen verkopen. De koninklijke slijters uni vindt deze nieuwe pilot een overtreding van de wet en heeft kort geding aangespannen bij de rechter. De Nederlandse Vereniging Gemeenten (VNG) zegt dat deze wet, die stamt uit de jaren dertig, niet meegaat met de moderne ontwikkelingen en achterhaald is. ‘Een aanpassing van de wet zullen gemeenten leefbaarder maken’, concludeert Ziengs.

 Staatssecretaris Martin van Rijn vroeg de  VNG in een brief om te stoppen met het project, omdat het project in strijd is met de wet. Daarnaast zou de pilot een risico vormen voor gevoelige groepen, zoals jongeren en alcoholverslaafden.

 

 Datum:7/12/2016

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...