Dronken zonder drank

Dronken zijn zonder alcohol tot je te nemen, het kan. Sommige mensen voelen de effecten van alcohol gek genoeg door het eten van producten met zetmeel.

Dit rapporteert de Engelse nieuwswebsite van de BBC. Nick Hess werd jarenlang dronken zonder dat hij had gedronken. Nadat hij iets had gegeten was hij vaak ziek of had hij hoofd- en maagpijn zonder aanwijsbare reden. Ook moest hij regelmatig overgeven. Hij beweerde geen alcohol te hebben gedronken, ook niet toen hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Zijn vrouw geloofde hem eerst niet. Na jarenlang verschillende dokters te hebben bezocht, gaf Nick de moed bijna op. Totdat zijn vrouw informatie over het auto-brouwerij syndroom tegenkwam op internet.

Barbara Cordell, hoofd gezondheidswetenschappen aan het Panola College in Texas, doet al jarenlang onderzoek naar het syndroom. Mensen met het auto-brouwerij syndroom hebben grote hoeveelheden gist in hun darmen. In Amerika beweren vijftig mensen last te hebben van het ziektebeeld, maar Cordell verwacht een verdubbeling van dit aantal in de nabije toekomst. Door een infectie in de gistcellen worden suikers omgezet in ethanol, wat wij kennen als alcohol in bijvoorbeeld bier en wijn. Een verstoorde wisselwerking tussen gist, koolhydraten en suiker is het gevolg van de infectie. Het gebruik van antibiotica luidt het syndroom in. De medicijnen doden de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de gistbalans in de darmen.

Nick Hess is blij dat er eindelijk duidelijkheid is over zijn klachten. Hij krijgt nu anti-gistmedicijnen en volgt een dieet met weinig koolhydraten om zijn onschuldige dronkenschap aan banden te leggen. Zijn buien zijn teruggebracht tot twee à drie keer per maand. Volgens Cordell moet er nog veel onderzoek worden gedaan naar dit syndroom, ook om misbruik ervan in de toekomst te voorkomen.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...