'Drugsmoeder' krijgt levenslang

Een 22-jarige vrouw uit Nordrhein-Westfalen heeft levenslang gekregen, omdat ze haar vier maanden oude dochtertje alleen thuis liet terwijl ze zelf ging feesten. Het kindje stierf en werd pas dagen later gevonden.
Bianca - zoals de moeder heet - ging met haar nieuwe vriend stappen in Munster en nam grote hoeveelheden drugs, waardoor ze naar eigen zeggen 'de tijd vergat' en ontoerekeningsvatbaar was.
Tegenover de rechter verklaarde ze dat ze maar een paar uur weg zou willen blijven en dat ze haar dochtertje Fee eerst had gevoed en in bad had gedaan. Toen ze na vijf dagen thuis kwam, was het kindje overleden.

Hersentumor
In plaats van het alarmnummer te bellen, vertrok de moeder weer naar haar vriend en pas een paar dagen later vertelde ze aan Jeugdzorg wat er was gebeurd. Daarop werd het deels ontbonden lijkje gevonden.
Kort voor de dood van Fee zou de moeder al aan haar omgeving hebben verteld dat het meisje een ongeneeslijke hersentumor had en niet lang meer te leven zou hebben. Ze had zelfs al een aantal begraafplaatsen bezocht. Zelf gaf ze aan dat ze zulke dingen alleen maar zei omdat ze medelijden en aandacht van haar omgeving wilde.
Door deze verklaringen denkt justitie dat de moeder haar kindje opzettelijk alleen heeft gelaten, om het te laten sterven. Daarom werd ze aangeklaagd voor moord.

De rechter ging daar in mee en veroordeelde de jonge moeder tot levenslange gevangenisstraf.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...