Dsmmeisjes.nl: nieuwe site over psychische klachten

Schrijven kan een fijne uitlaatklep zijn, dat weten ze ook bij de nieuwe website dsmmeisjes.nl. Op deze site bloggen mensen met psychische klachten over hun ervaringen. Dsmmeisjes.nl hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan het doorbreken van het stigma op psychische klachten.

Anne Koeleman en Rivka Ruiter, initiatiefnemers van dsmmeisjes.nl, willen een kijkje geven achter de labels van de DSM-V. Dit doen ze met een bloggedeelte waar schrijvers (niet alleen meisjes, ook heren schrijven mee) kunnen bloggen over wat hen bezighoudt. Allerlei stoornissen zijn vertegenwoordigd, ook over verslaving en eetstoornissen wordt geregeld geblogd. Daarnaast heeft de website een groeiende kennisbank met informatie over allerlei stoornissen.

Er zijn weinig regels voor de schrijvers, er wordt bijvoorbeeld niet met deadlines gewerkt. Je kunt schrijven wanneer je wilt. Wel zijn er een aantal richtlijnen, legt Anne Koeleman uit: 'Het zijn vooral gezond-verstand-regels. Noem geen andere mensen bij naam. Zorg dat je schrijft over je eigen verhaal en niet wijst naar de problemen van een ander. Een beetje lief zijn voor andere dsm'ers dus, ook al heb je last van ze gehad. Daarnaast proberen we in iedere blog een stukje hoop te laten zien, ook bij de zwartste onderwerpen.'

Voor meer informatie of als je mee wilt bloggen: www.dsmmeisjes.nl

Reageer reacties (0)
LEES MEER...