Een op de zeven Amerikanen in contact met verslaving

Een op de zeven Amerikanen komt tijdens zijn of haar leven in contact met verslaving aan verdovende middelen. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid dat gisteren werd gepubliceerd.

Volgens het rapport leiden 20,5 miljoen Amerikanen aan een verslaving. Dat is anderhalf keer het aantal Amerikanen met kanker. Op dit moment is tien procent van de verslaafden in Amerika in behandeling.  Hoge kosten en gebrek aan screening zouden dit probleem erger maken.  ‘Nu Amerikanen niet veel geld hebben, kunnen we het ons om humanitaire en financiële redenen niet veroorloven om het verslavingsprobleem in Amerika niet aan te pakken’, zegt Vivek Murthy, hoofd van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid, in een interview met USA Today.

Volgens het hoofd is er meer actie van de overheid nodig. ‘De chronische ziekte verdient evenveel mededogen als diabetes of een hartaandoening.’ In het rapport staat dat ouders met hun kinderen over verslaving moeten praten; wie voor zijn vijftiende begint met drinken, heeft meer kans om verslaafd te raken dan iemand die op zijn twintigste of later begint. Daarnaast moeten scholen komen met preventiecampagnes en moeten dokters beter opgeleid worden in hoe ze verslavingen moeten herkennen en behandelen.

Datum: 18/11/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...