Emma leeft voort in theatervoorstelling

Sinds deze maand speelt de theatervoorstelling Emma wil leven door het hele land. De gelijknamige documentaire maakte in 2016 al flink wat los. Waarom is het zo belangrijk dat dit verhaal nogmaals verteld wordt?

‘De show Emma wil leven is gemaakt door Solo Stories als artistiek product en niet als educatieve voorstelling, maar het maatschappelijk thema is bewust gekozen’, aldus Jolanda Seinen, oprichter van de Kracht van Beleving. De makers en Emma’s ouders hopen daarnaast wel te bereiken dat bezoekers meer begrip krijgen voor mensen met een eetstoornis. Seinen: ‘Er is hoop, want het loopt immers meestal niet af zoals bij Emma. Met de voorstelling willen we zeggen dat we naar de hele mens moeten blijven kijken en niet alleen de ziekte.’

Ander perspectief
De voorstelling vertelt het verhaal van Emma vanuit een ander perspectief dan de documentaire. Het geeft meer een kijkje in het hoofd van iemand met een eetstoornis. Sandra Knijn, ervaringsprofessional bij Human Concern: ‘Het is goed om met je familie of vrienden naar deze voorstelling te gaan als je een eetstoornis hebt. Mensen begrijpen vaak niet wat zo’n ziekte inhoudt, dat het veel meer is dan met eten bezig zijn en willen afvallen. Het heeft met je zelfbeeld te maken, met onzekerheid en angst.’ Human concern is aanwezig bij vijf voorstellingen van Emma wil leven met achteraf aanspreekpunten voor mensen met vragen.

Data van voorstellingen met Human Concern:
Den Haag: zondag 10 februari. Ontvangst vanaf 14.30 uur in Theater de nieuwe Regentes
Amsterdam: zondag 3 maart. Ontvangst vanaf 14.30 uur in het Compagnietheater
Zwolle: zaterdag 9 maart. Ontvangst vanaf 14.30 uur in Cultuurhuis Stadshagen
Tilburg: zondag 24 maart. Ontvangst vanaf 1.430 uur in Theater de Nieuwe Vorst
Utrecht: zondag 31 maart. Ontvangst vanaf 14.30 uur in Het Huis 

Daarnaast speelt de show van Solo Stories van januari t/m mei door het land. Klik hier voor data en tickets.

En klik hier voor meer informatie of kaartjes voor de voorstellingen van Human Concern.

22/01/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...