Het kabinet trekt de komende drie jaar 300 miljoen euro extra uit voor onderzoek naar de aanpak van obesitas, kanker en dementie. Met dit geld wordt naast de aanpak ook aandacht besteed aan het bevorderen van leefstijl en leefomgeving.

De verwachting is dat steeds meer Nederlanders te maken zullen krijgen met obesitas, kanker of dementie. De impact van deze volksziektes is groot en daarom is het volgens het kabinet belangrijk om niet alleen aan een goede behandeling voor de ziektes te werken, maar ook vooral aan het voorkomen ervan. Dat lieten ministers Kuipers en Helder en staatssecretaris Van Ooijen aan de Kamer weten.

Leefstijlcoalitie
Een gezonde leefstijl en leefomgeving hangt samen met de aandoeningen. Onder andere overgewicht, roken en alcohol drinken zijn risicofactoren voor het krijgen van obesitas, kanker en dementie. Met het geld wil het kabinet de focus leggen op leefstijl en de invloed hiervan. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport richt daarom een leefstijlcoalitie op. Deze gaat zich focussen op landelijke kennisstructuur, het opzetten van een groot onderzoeksprogramma en leefstijl een onderdeel maken van de opleiding voor zorgprofessionals.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...