Games leiden tot roken

42 procent van de gamepersonages rookt en dit kan er toe leiden dat meer jongeren gaan roken. Dat blijkt uit een rapport van The Truth Initiave, een Amerikaanse organisatie voor de volksgezondheid.

The Truth Initiave waarschuwt dat de blootstelling aan het gebruik van tabak in videogames jongeren kan ‘aanmoedigen’ om te beginnen met roken. Volgens Robin Kovan, president van The Truth Initiave, komen de rokende personages in games namelijk sterker en ‘cooler’ over. ‘De verheerlijking van het roken in videogames is zorgwekkend, vooral omdat jongeren veel tijd besteden aan het spelen van spelletjes.’

Waarschuwingen

Bijna 88 procent van de jongeren in de VS in de leeftijdscategorie 8 tot 18 jaar speelt videogames. Onderzoekers van de Universiteit van Californië onderzochten of deze rookwaren-bevattende games op de juiste wijze werden bestempeld door de Entertainment Software Ratings Board. Deze organisatie geeft aan voor welke leeftijd de game geschikt is en wat voor elementen er in de game voorkomen. Hieruit bleek dat slechts 8 procent van deze games correct met waarschuwingen bestempeld waren.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...