Geen linkt tussen cannabis en depressie

Er is geen verband te vinden tussen het gebruiken van cannabis en het ontwikkelen van angst of een depressie. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Columbia University in New York.

Voor het onderzoek werden 35.000 Amerikaanse volwassenen onderzocht. In een periode van drie jaar werd gekeken naar het cannabisgebruik van de proefpersonen en een eventuele ontwikkeling van geestelijke problemen. De onderzoekers zagen geen link tussen cannabisgebruik en het vormen van angst of een depressie.

Uit de studie kwam wel naar voren dat cannabisgebruikers een groter risico lopen om verslaafd te raken aan andere middelen. Deze gebruikersgroep loopt drie keer zoveel risico om verslaafd te raken aan alcohol. Daarnaast lopen zij twee keer zoveel risico op een tabaksverslaving.  

Uit een grote studie van vorig jaar bleek ook dat 1 op de 4 gebruikers van sterkere varianten van cannabis kampte met psychotische aandoeningen zoals schizofrenie.

Psychose

In sommige gevallen kan na het gebruik van cannabis een psychose ontstaan. De gebruiker krijgt dan last van wanen en hallucinaties. Uit een ouder onderzoek van het King’s College in Londen blijkt dat het gebruiken van sterke cannabis het risico op het ontstaan van een psychose vergroot. Uit een ander onderzoek bleek dat psychoses naar aanleiding van het gebruik van cannabis, vaker voorkomen bij mannen dan bij vrouwen.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...