In Roosendaal is afgelopen week een man aangehouden met onder andere 194 gram ‘pink cocaine’ in zijn huis. Volgens verslavingsinstelling Jellinek is deze nieuwe drug door de onvoorspelbaarheid gevaarlijk, de drug bestaat namelijk uit verschillende middelen.

De pink cocaine is een roze poeder en wordt ook wel tucibi genoemd. Tucibi spreek je uit als de bekendere designerdrug 2c-b. Hoewel de naam laat denken dat er cocaïne of 2-cb inzit, is dat niet zo. Vaak is het een mix van mdma en ketamine. Daarnaast zitten er soms allerlei andere stoffen in als cathinonen of Tramadol (opiaat). De cocktail is afkomstig uit de Colombiaanse stad Medellín. Volgens het journalistieke platform Vice, die vorig jaar een documentaire maakte over tucibi, is de drug sinds 2010 bekend. Ze noemen het spul ‘onderhand synoniem voor de nieuwe generatie van jonge narco’s die de drug produceren en verkopen voor gebruik in nachtclubs en in de louche sekshandel voor toeristen.’

Gevaarlijke trend

Jellinek waarschuwt voor het nieuwe roze poeder. Het bevat vaak verschillende hoeveelheden van andere drugs, waardoor het effect onvoorspelbaar is en elke keer anders. Dit is de eerste keer dat het middel op is gedoken in Nederland. In Spanje, Zwitserland en Canada is het spul al eerder gesignaleerd. Het gaat vooral om relatief kleine hoeveelheden, maar ook de Verenigde Naties waarschuwen voor een stijging in de productie en handel van pink cocaine.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...