Een Britse gedetineerde ontsnapte uit een gevangenis, waar hij een straf uitzat wegens een overval. Dat deed hij niet omdat hij zijn straf niet uit wilde zitten, maar uit angst weer te gaan gebruiken.

De open inrichting in Groot Brittannië wordt ook wel Holiday Bay genoemd. Graeme Shepherd begreep al snel waarom. De beveiliging is zo slecht dat de gevangenen makkelijk aan grote hoeveelheden drugs kunnen komen. En daar maken ze gebruik van.

Shepherd is al clean sinds 2009, en is van plan dat te blijven. Bij het zien van de hoeveelheden drugs was hij bang toch in de verleiding te komen. Daarom wilde hij zich over laten plaatsen naar een strengere, gesloten gevangenis. Hij diende een verzoek in dat af werd gewezen. Hij wilde de namen van de smokkelaars namelijk niet bekend maken.

Shepherd ontvluchtte de gevangenis en ging rondlopen in het centrum, in afwachting van een nieuwe arrestatie. Deze kwam drie uur later, na een telling van de gevangenen. Er kwam een rechtszaak waarin Shepherd zijn schuld bekende. Het resultaat: vier maanden verlening van zijn straf. Dus, vier maanden langer vechten tegen de verdovende middelen. 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...