Gokbedrijven moeten verslavingsonderzoek betalen

De Britse Labour partij wil gokinstanties dwingen om geld in gokverslavingsonderzoek en behandelingen te stoppen. Zij is van mening dat de gokbedrijven zich vooral op kwetsbare groepen focussen.

De partij vindt het schandelijk dat de gokindustrie maar tien miljoen pond in de behandeling voor gokverslaving stopt. Ter vergelijking: ze verdienden dertien miljard pond in een jaar. Het aantal mensen met een gokverslaving of kans daarop, ligt in Engeland op twee miljoen.

In Nederland wordt een wetsvoorstel in de Eerste Kamer behandeld waarin (online)gokbedrijven wordt verplicht om geld in een fonds tegen gokverslaving te steken. Dit geld gaat onder andere naar behandeling , voorlichting en onderzoek. ‘Ik durf er niet over te gokken of het er ook echt doorkomt, maar we hopen natuurlijk van wel’, zegt Yvon Jansma van het Centrum voor Verantwoord Spelen.

Jansma is van mening dat dit principe niet alleen voor gokbedrijven moet gelden. ‘Het is wel apart dat er geen wet is die hetzelfde regelt voor alcohol. Het zou mooi zijn als het voor die bedrijven ook verplicht wordt om geld in dergelijk onderzoek te steken.’

Datum: 02-10-2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...