Gouverneurs pleiten voor nultolerantie in verkeer Vlaanderen

Nadat de alcoholcontroles in West- en Oost-Vlaanderen afgelopen weekend slechte resultaten opleverden, pleiten vijf provinciegouverneurs in België er voor om definitief nultolerantie in te voeren voor alcohol in het verkeer.

Ondanks dat de alcoholcontroles uitgebreid waren aangekondigd, blies toch 5 procent van de bestuurders positief. Dat is het slechtste resultaat in vier jaar. In Oost-Vlaanderen blies 4.8% van de gecontroleerde chauffeurs positief, dat is 1.3% meer dan vorig jaar. In West-Vlaanderen had 5.1% te veel gedronken tegenover de 4.8% van een jaar geleden. Vijf provinciegouverneurs pleiten nu voor het invoeren van nul promille. ‘Misschien is de tijd gekomen voor een verandering in het wetgevend beleid. Ik denk aan een nultolerantie zoals in de Scandinavische landen’, aldus de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé.

Danny Smagghe van Touring gelooft niet in nultolerantie. ‘Je moet niet de grens verlagen maar de kwaliteit van de controles opdrijven. Degenen die nu betrapt worden, zullen ook betrapt worden als de grens nul promille is. Het een heeft weinig met het ander te maken.’

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...