Groningse student op alcoholcursus

Alle studenten in Groningen moeten binnenkort op alcoholcursus. De cursus 'Instructie Verantwoord Alcohol schenken' moet hen meer leren over alcohol en de gevolgen van alcohol.

Dat is een van de afspraken die de gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool en acht studentenverenigingen hebben gemaakt. Om overmatig alcoholgebruik tegen te gaan, hebben deze partijen gisteren een convenant getekend. De afspraken werden gemaakt na verschillende incidenten bij het studentencorps Vindicat. Daar was sprake van mishandeling en overmatig alcoholgebruik.

De studentenverenigingen beamen dat de gezondheid en het welzijn van studenten voorop moet staan. Volgens afspraak zullen zij geen alcohol schenken aan jongeren onder de 18 en tijdens introductieweken moet er aandacht zijn voor bewust alcoholgebruik. Ook moet er altijd minimaal één iemand nuchter blijven in de verenigingsbar, zodat diegene toezicht kan houden en eventueel ingrijpen. Verenigingen gaan daarnaast alcoholvrij bier aanbieden en dat ook promoten. Studenten die te veel gedronken hebben, moeten veilig worden thuisgebracht en bij misdraging worden aangesproken of worden gestraft.

26/06/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...