Grote roep om verbreken Heineken-deal

Honderd organisaties hebben een open brief ondertekend, waarin zorgen worden geuit over de samenwerking tussen Heineken en het Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria.

Het Global Fund mobiliseert en investeert bijna 4 miljard dollar per jaar om programma’s te ondersteunen van lokale experts in landen en gemeenschappen die het meest in nood zijn.

De honderd organisaties vinden allemaal  dat een samenwerking tussen de alcoholindustrie en een wereldwijd fonds voor gezondheidszorg onverenigbaar is met  de ‘health for all’-visie en duurzame ontwikkeling. Ook prominente gezondheidsdeskundigen en vertegenwoordigers van Noorwegen en Zweden ondertekenden de brief. Begin deze maart werd er over gesproken tijdens een bijeenkomst in Genève.

Uit de reacties van de nieuwe uitvoerend directeur van het Global Fund, Peter Sands, blijkt echter dat het Global Fund de samenwerking met Heineken niet vindt botsen met de doelstellingen van volksgezondheid en duurzame ontwikkeling. Sands, een bankier, geeft dus geen gehoor aan de bezorgdheid. 
 
Datum: 13/03/2018

Reageer reacties (2)

Jelle(14. maart 2018)

En wat vinden jullie er zelf van?

daph(15. maart 2018)

nouja, dat niet alleen.. denk aan het heineken house voor de sporters bij de olympische spelen. Dat is ook niet echt verenigbaar. Maar ja.. het gaat om geld blijkbaar.

LEES MEER...