Handboek Verslaving & Ouderschap

Brijder Verslavingszorg heeft een handboek over Verslaving & Ouderschap ontwikkeld. Het boek biedt handvatten voor professionals in de verslavingszorg om verslaafde ouders te ondersteunen met het opvoeden van hun kinderen.

Verslaafde ouders ondervinden regelmatig problemen rondom de opvoedingssituatie. Cliënten in de Brijder kliniek zitten vaak met vragen over de ontwikkeling van hun kinderen. Het boek beschrijft een werkwijze waarop ouders opvoedingsvragen tijdig kunnen signaleren en bespreekbaar kunnen maken.

In Nederland zijn er ongeveer 23.000 kinderen tot 18 jaar die een ouder hebben met een alcohol-of drugsverslaving. Volgens professionals in de verslavingszorg kan een gebrekkige opvoeding van invloed zijn op de ontwikkeling van psychische en verslavingsproblemen van het kind. Brijder Verslavingszorg vindt het daarom van belang dat de ontwikkeling van het kind aandacht krijgt tijdens behandeling van een verslaafde ouder. Deze opvoedondersteuning bevordert het herstel van de cliënt.

 In de juni uitgave van Lef vind je een recensie van het handboek.  

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...