‘Help familie van verslaafde in herstel’

Instellingen moeten de familie van drugsverslaafden in herstel helpen. Het gemeentebestuur van Den Haag gaat hierover voor de zomer in gesprek met de betrokken zorginstellingen.

Dat zei het bestuur toe na herhaaldelijk aandringen door Elly Burgering van de Haagse Stadspartij over de afwezigheid van familieondersteuning. Nu worden familieleden van drugsverslaafden in herstel door Brijder Verslavingszorg doorverwezen naar hulporganisaties buiten Den Haag.

Burgering ziet graag dat de betrokken instellingen in Den Haag deze laagdrempelige hulp aan naasten aanbieden. Zo kunnen mensen die een verslaafde in herstel kennen op vaste tijden bij elkaar komen om elkaar te ondersteunen en van elkaar te leren. Betrokkenen kunnen van elkaar leren hoe je grenzen aangeeft en hoe je omgaat met een verslaafde in herstel binnen de familie. Elly Burgering hoopt dat het familiesysteem via deze supportgroepen in rustig vaarwater komt.

Het gezin lijkt een steeds centralere rol te spelen binnen de verslavingszorg. Eerder trokken Verslavingszorg Noord-Nederland en PvdA-Kamerlid Marith Rebel al aan de bel over de geringe aandacht voor andere familieleden van een verslaafde in herstel.

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...