Kate Middleton vraagt aandacht voor kinderen van verslaafde ouders

De modieuze Hertogin van Cambridge. Zo ziet iedereen haar. Kate Middleton bezocht op 11 oktober ons land om met het Trimbos-instituut te praten over verslaving. Maar in de media ging het toch vooral om wat ze aan had.

Kate kwam in Den Haag samen met het Trimbos-instituut en de twee Britse instituten, Action on Addiction en het Anna Freud National Centre for Children and Families. Zij bespraken de onderwerpen preventie en behandeling  van kinderen van ouders met psychische- of verslavingsproblemen. De Duchess is beschermvrouw van deze Britse instituten.

De vier medewerkers van het Trimbos, die deelnamen aan de vergadering, vonden dat de Hertogin duidelijk op de hoogte was van het onderwerp, door de juiste vragen die ze stelde. In beide landen bleken de organisaties dezelfde struikelpunten te hebben.

Het signaal dat Kate afgeeft wordt door Rutger Engels, voorzitter Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut, benadrukt. De Britse Hertogin vraagt aandacht voor deze groep kwetsbare kinderen door haar eerste officiële bezoek hiervoor te gebruiken. Engels hoopt dat de zorg voor kinderen en hun ouders zowel in de Groot-Brittannië als in Nederland beter wordt. 

Datum: 13/10/2016

Reageer reacties (0)
LEES MEER...