Kijktip voor vanavond: Louis Theroux

Vanavond zendt NPO 3 de documentaire Alcoholism uit van Louis Theroux. Hij wil weten wat alcoholisme doet met mensen en bezoekt King’s College Hospital in Londen, het grootste levertransplantatiecentrum in Europa. De patiënten die daar verblijven, zijn al decennia verslaafd.

Louis gaat in deze docu op zoek naar de mensen achter deze patiënten. Welke emotionele problemen proberen ze te smoren in de drank? Kunnen ze ooit van hun afhankelijkheid afkomen? En wie draagt uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor deze dolende zielen? De docu werd eerder uitgezonden onder de naam Drinking to Oblivion.

In de uitzending maken we kennis met onder meer Aurélie, die al jaren de hele dag cider drinkt. Haar ingewanden zijn er erg slecht aan toe. Haar partner is ook alcoholist en kraakt haar voortdurend af. De jonge Joe leeft op twee flessen wodka per dag. Antiekhandelaar Stuart heeft als gevolg van zijn vroegere drankmisbruik levercirrose en krijgt te horen dat hij mogelijk nog maar een paar maanden te leven heeft.

Uitzending: donderdag 14 juli om 21.00 uur op NPO 3

Datum: 14/07/2016

Reageer reacties (0)
LEES MEER...