KNVB draait drinkverbod in stadions terug

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft het voornemen om alcohol opnieuw toe te staan op stadiontribunes in het betaald voetbal. Nu is een algeheel alcoholverbod nog vastgelegd in de standaard voorwaarden van de KNVB.

Dit besluit heeft de KNVB onlangs laten weten aan STAP. Steeds meer stadions van het betaald voetbal zijn het gebruik van alcohol op de tribunes de afgelopen tijd gaan toestaan. Zo mogen sinds vorige maand ook de supporters van De Graafschap weer bier drinken op de tribunes. De KNVB vindt bij nader inzien dat de stadiondirecties van de voetbalclubs er zelf over moeten kunnen beslissen. Daarbij wijzen ze er wel op dat voor drinken op de tribune vergunningen vereist zijn.

STAP: onwenselijk
Wim van Dalen, directeur van STAP, vindt het voornemen onwenselijk: ‘De KNVB doet er beter aan om de regels te gaan handhaven in plaats van te versoepelen. De standaardvoorwaarden zijn in 2014 aangepast aan de maatstaven van de UEFA, die al jaren wil dat er géén alcohol geschonken wordt tijdens wedstrijden. En hoewel het beter gaat met het hooliganisme, kun je onmogelijk stellen dat het rustig is op de voetbalvelden. Er wordt nog steeds met bier gegooid en er zijn ook nog steeds spreekkoren. De KNVB heeft vorig jaar het alcoholgebruik langs de lijn bij amateurwedstrijden volledig aan banden gelegd. Met als argument om de orde en rust onder het publiek te handhaven. Waarom geldt dat dan niet voor het betaald voetbal?’

Datum: 09/04/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...