Konijnen verslaafd aan wiet

Het legaliseren van marihuana in Utah heeft een verslavende werking op wilde konijnen. Hiervoor waarschuwde Matt Fairbanks van de Drug Enforcement Administration gisteren tijdens een lezing.

Fairbanks zag met eigen ogen hoe konijnen verzot raakten op de drug. De wilde dieren verzamelden zich rondom de plekken waar illegaal wiet werd geteeld. Het instinct om te vluchten voor mensen was verdwenen. Een konijn bleef op zijn plekje zitten, ook nadat de planten waren weggehaald.

Het consumeren van cannabis heeft een verlichtende werking voor mensen met een levensbeperkte ziekte. Als wiet gelegaliseerd wordt, krijgen mensen met kanker, aids of een andere gekwalificeerde ziekte het recht om wiet te kopen, consumeren of kweken. Hierdoor wordt de vraag naar de drug groter en worden meer wietzaadjes gepland. Volgens Fairbanks heeft dit ontbossing, erosie en een toename van pesticiden tot gevolg in de natuur van Utah.

Gouverneur Gary Herbert is ook niet dolenthousiast over het legaliseren van wiet. In andere Amerikaanse staten bespeurt hij dat wietliefhebbers zelf voor dokter gaan spelen. Soms mogen gebruikers zelf wiet kweken op basis van medische gronden. Dit werkt vooral zelfdiagnoses in de hand, schat de gouverneur van Utah in.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...