Ksyos stapt uit de Alliantie Rookvrij Nederland

Zorginstelling Ksyos stapt uit de Alliantie Rookvrij Nederland. Dit is naar aanleiding van het besluit van de Alliantie om longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker uit de Alliantie te zetten. Dit is omdat zij te fel zijn.

Dermatoloog, hoogleraar en directeur van Ksyos Leonard Witkamp laat in een reactie op Twitter weten dat het schandelijk is om de samenwerking met De Kanter en Dekker op te zeggen. ‘De dames verdienen een standbeeld!’, aldus Witkamp. In de tweet laat hij ook weten de samenwerking op te zeggen tussen de Alliantie en Ksyos.

Streven naar rookvrij
‘Een rookvrije generatie is belangrijk en vergt veel inzet’, is op de website van Ksyos te lezen en zij vinden dat met name de overheid een grote inzet moet tonen. Tabak is nog steeds op elke hoek van de straat te verkrijgen en voor een roker zou het onmogelijk zijn hier tegen de vechten.

NTVG ook uit Alliantie

Ook Dink Legemate van de Vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) en hoofd chirurgie van het AMC liet gisteren in Nieuwsuur weten dat hij vindt dat De Kanter en Dekker terug moeten komen bij de Alliantie. Zo niet, dan stappen zij er uit.

27/03/19
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Reageer reacties (0)
LEES MEER...