Kurt Cobain wilde wél wereldroem

Nirvana-legende Kurt Cobain wilde volgens zijn ex Courtney Love per se een grootse rockster worden. Hij stond er bekend om dat hij een hekel had aan de wereld van glitter & glamour, maar dat was volgens Love helemaal niet zo.

‘Hij deed alsof het hem was opgedrongen, maar hij wilde juist niets liever dan wereldberoemd worden’, aldus Love. Cobain vertelt op archiefmateriaal dat hij zichzelf te eigenwijs vindt om compromissen te sluiten voor een doorbraak. Love reageert daarop in het interview: ‘Maar hij wilde het zo graag. Hij schreef iedere kleine en grote platenmaatschappij: Wij betalen; Laat ons toe bij jullie label!’

De heroïneverslaafde Cobain hoort bij de Club van 27, een groep invloedrijke musici die allemaal overleden op 27-jarige leeftijd. Hun levensstijl werd gekenmerkt door overmatig drugs- en alcoholgebruik.

Cobain wordt in een nieuwe televisieserie  over de jaren ’90 uitgebreid besproken. De serie wordt uitgezonden op National Geographic en is getiteld The 90s: The Last Great Decade?

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...