Tijd voor nieuwe voornemens, het nieuwe jaar komt er aan. Bijna kunnen we genieten van de top 2000, knallend vuurwerk en heerlijke oliebollen. Of zullen we die oliebollen toch maar laten staan?

Dat is in ieder geval het plan van een hoop jonge vrouwen. Eén van de goede voornemens die ze voor 2014 hebben, is namelijk het kwijtraken van een paar kilo’s. Viva deed onderzoek en wat blijkt: meer dan 40 procent van de jonge vrouwen wil vanaf januari afvallen.

Vrouwen houden van eten. 1400 Viva lezers vertelden wat eten voor hen betekent. Voor 44 procent betekent het gezelligheid. Voor 26 procent is het zelfs de hoogtepunt van de dag. Eten maakt vrouwen dus gelukkig. Maar er volop van genieten? Dat is blijkbaar niet mogelijk. Het merendeel van de jonge vrouwen is bang voor overtollige kilo’s. Een op de vijf ondervraagden houdt zich de hele dag bezig met eten, en dan voornamelijk met wat ze niet mogen hebben.

Wij raden iedereen aan zich niet teveel met eten bezig te houden. Aan een dieet moet je helemaal niet beginnen, het werkt eetproblemen in de hand. Geniet gewoon lekker van die oliebol (of twee, of drie…) en van het uitgebreide kerstdiner. Je leeft tenslotte maar een keer. Wil je die kilo’s toch kwijt? Trek je sportschoenen aan en ga een stukje hardlopen. Dat werkt veel beter.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...