Lezing over serious gaming en alcoholgebruik

Veel jongeren experimenteren met alcohol. Vaak zijn zij zich niet bewust van de gevolgen op de lange termijn. Daarom moet er op tijd worden ingegrepen. Serious gaming zou een uitkomst kunnen bieden. Op 9 maart wordt er een lezing gegeven over de mogelijkheden van serious gaming en het terugdringen van alcoholgebruik.

Door op jonge leeftijd al veel te drinken, kan dit leiden tot gezondheidsproblemen, schooluitval en verslaving gerelateerde problemen. Het (her)trainen van cognitieve processen kan effectief zijn. Door aandachtsprocessen opnieuw te trainen kan de focus van alcohol gehaald worden. Vaak worden deze trainingen gezien als lang en saai. Wouter Boendermaker e.a. onderzoekt of serious gaming een uitkomst biedt om jongeren toch te bereiken.

Serious Gaming
Een serious game is een spel met een ander doel dan vermaken, bijvoorbeeld informeren. Het doel van deze game is om de balans in het cognitieve systeem te herstellen, waardoor het alcoholgebruik van jongeren wordt verminderd. Daarnaast wordt er gekeken of de spelvariant effectief is als het gaat om vermindering van alcohol inname. Het doel van het project is om te onderzoeken of en hoe serious gaming technieken kunnen worden toegepast om jongvolwassenen te motiveren om cognitieve trainingen te volgen die erop gericht zijn om hun alcoholinname te verminderen.

De lezing vindt op 9 maart plaats om 10.00 uur in de Agenietenkapel in Amsterdam. De toegang is gratis. 

06/03/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...