Lily Collins gebruikt ervaring eetstoornis in nieuwe rol

Lily Collins, de dochter van de bekende muzikant Phil Collins, gaat de rol van een jonge vrouw met anorexia vertolken in de nieuwe film To The Bone. Deze rol is de 27-jarige actrice op het lijf geschreven. In een interview met Fox News zei Collins dat ze zelf eetstoornissen heeft gehad als tiener.

Collins gaf aan in het interview dat ze het belangrijk vindt betrokken te zijn bij de film: ‘Het is heel belangrijk voor me. Het is iets waar veel jonge vrouwen mee worden geconfronteerd, daar hoef je je niet voor te schamen. Daar gaat deze film over.’ Naast de actrice heeft ook Marti Noxon, de regisseur en schrijver van de film, te maken gehad met een eetstoornis. ‘Toen ik Marti ontmoette, dacht ik meteen: wij moeten samenwerken. We moeten dit verhaal vertellen, want het is nog een enorm taboe’, zegt Collins.

De film die op 18 augustus 2017 te zien in op het Nederlandse witte doek gaat over een vrouw die aan anorexia lijdt. Deze vrouw komt in contact met een onconventionele arts die haar de uitdaging laat aan gaan om te leven met anorexia en deze eetstoornis te omarmen. Deze behandeling is voor Ellen (Collins) al de vierde klinische behandeling.

Datum: 23/01/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...