Marihuanablaastest op komst

Politieagenten in Amerika die bestuurders aanhouden kunnen over enkele tijd gebruik maken van een marihuanablaastest. Volgend jaar wordt de test ontwikkeld en worden er meerdere onderzoeken naar gedaan, dat bevestigt the Oakland Hound Lab in California.

Ongeveer 20 miljoen Amerikanen gebruiken marihuana en sommige gaan onder invloed de weg op. ‘Deze test zal werken voor zowel alcohol als marihuana en zorgt voor meer handhaving op de weg’, aldus een arts van het Highland Hospital in Oakland.

Voorheen werd er gebruik gemaakt van bloed, speeksel of urine om iemand te testen op marihuanagebruik. De blaastest kan marihuanagebruik geheel op zichzelf testen, de test laat zien of iemand in de afgelopen dagen of week heeft gebruikt, maar niet precies hoe lang geleden. Als het gaat om rijden onder invloed is het dus niet zo’n geschikte test.

Wetenschappers die dit onderzoek aan zullen gaan laten weten dat het een gecompliceerde wetenschappelijke uitdaging is. De werking van de uiteindelijke blaastest zal op de weg worden getest door wethandhavingsinstanties in San Francisco. Uiteindelijk wordt de test gebruikt in heel het land en misschien zelfs in de hele wereld. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...