Meer steden willen rookvrije plekken

Nog geen twee weken geleden werd bekend dat Groningen de eerste deels rookvrije stad wordt. Nu willen er meerdere steden dat voorbeeld te volgen. Onder andere Breda, Amsterdam en Den Helder zijn actief bezig om meerdere plekken rookvrij te krijgen.

Zo wil een groot deel van de Amsterdamse gemeenteraad dat dierentuin Artis rook- en blowvrij wordt. In de motie van D66 staat dat roken en blowen op plaatsen waar veel kinderen komen onwenselijk is. Ook de gemeenteraad in Den Helder is actief bezig met rookvrije speeltuinen. Hetzelfde geldt voor Breda, waar een oproep is gedaan aan het college om onder andere speeltuinen, sportverenigingen en schoolpleinen, rookvrij te maken. ‘Roken is niet alleen slecht voor de roker, maar ook voor zijn omgeving. Juist het meeroken willen we voorkomen bij de nieuwe generatie’, aldus Joek van Pul (D66 Breda) tegen BNDeStem.

Goede voorbeeld

Raadsleden van zowel Breda als Den Helder zijn van mening dat raads- en commissieleden het goede voorbeeld moeten geven. Zo willen Van Pul en Lisa Maas (GroenLinks Breda) de stadshuisingang rookvrij maken, om een goed signaal te geven aan de rest van de stad. Ook de D66-fractie van Den Helder vindt het vreemd dat ze actief vergaderen om de stad rookvrij te maken, maar wel buiten roken na de bespreking.

Datum: 11/10/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...