De Amerikaanse acteur Michael K. Williams werd maandagmiddag dood aangetroffen in zijn appartement in Brooklyn. Waarschijnlijk is hij overleden aan zijn verslaving.

In het appartement is drugs gevonden waaronder heroïne en fentanyl. Williams gaf in 2016 aan dat hij kampte met een drugsverslaving. 

Michael K. Williams is ondere andere bekend van de televisieserie 'The Wire.' Hierin speelde de rol van Omar Little, een crimineel die drugsdealers beroofde. De acteur was ook te zien in andere series en films, waaronder de Oscarwinnende film 'Twelve Years a Slave.' 

Terugval tijdens herstel 

Zeven maanden geleden was Michael K. Williams te gast bij een podcast van Marc Maron. Hierin sprak hij over zijn drugsverslaving en zijn voortdurende inspanning om gezond en nuchter te blijven. Williams: ‘Ik behoor ook tot de club mensen in herstel. Terugvallen is deel van mijn verhaal, maar vandaag voel ik mij goed. Alles wat we hebben is vandaag.’ 

In therapie 

In juli werd Williams nog genomineerd voor een Emmy dankzij zijn rol in de tv-serie Lovecraft Country. Na het filmen van Lovecraft Country zocht Williams hulp bij een ggz-instelling. Op 25 februari gaf hij in een YouTubefilmpje aan gestart te zijn met therapie.  

Reageer reacties (0)
LEES MEER...