De nieuwe Lef ligt in de winkel!
Een alcoholkliniek in California moet acht miljoen euro betalen aan de ouders van hun overleden zoon. Zo oordeelde de jury van Orange County in de Amerikaanse staat California.
Brandon Jacques overleed tijdens zijn opname terwijl hij behandeld werd voor alcoholisme en bulimia nervosa. De kliniek Morningside had alleen geen vergunning om mensen met een eetstoornis te behandelen. Volgens de aanklacht vertelden medewerkers van de kliniek op 1 april 2011 aan de ouders dat hun zoon betere zorg nodig had. Hij zou meer baat hebben bij het behandelprogramma van First House. Daarover zouden zijn behandelaars in dezelfde week nog een beslissing nemen. Jacques was toen al overgeplaatst zonder dat de ouders hiervan op de hoogte waren. Een dag na het gesprek overleed hun zoon aan elektrolytische onevenwichtigheid. Hiermee wordt een tekort of overdosis aan mineralen in het lichaam aangeduid. De disbalans wordt veroorzaakt door eetbuien of braken en kan het functioneren van het hart, de zenuwen en spieren verstoren.First House wordt voor 80 procent verantwoordelijk gehouden voor de dood van Jacques. Morningside is voor 20 procent schuldig, maar trof een financiële regeling met de familie voordat de rechtszaak begon.
De ‘zombie drug’, een mix tussen fentanyl en het verdovingsmiddel voor vee xylazine, wordt door het Witte Huis bestempeld als een ernstige bedreiging voor de samenleving. De drug is in opkomst in Amerika en zou meer verslavend en dodelijker zijn dan andere middelen.
Onderzoekers van Brijder verslavingszorg en het AMC in Amsterdam hebben een nieuwe behandeling gevonden voor langdurige cocaïneverslaving. Het voorschrijven van langwerkende dexamfetamine resulteerde in een aanzienlijke vermindering van het cocaïnegebruik.
De mooie zusjes Noort hebben alles mee in het leven. Zo gelijkmatig en gewoontjes als hun jeugd verloopt, zo bizar en verschillend zijn hun volwassen levens. Saskia ontpopt zich als dé bestsellerauteur van Nederland. Terwijl Marieke afglijdt in de zwarte kant van het leven. Om uiteindelijk weer als échte zussen samen te komen.