Miljoenen voor ouders overleden patiënt

Een alcoholkliniek in California moet acht miljoen euro betalen aan de ouders van hun overleden zoon. Zo oordeelde de jury van Orange County in de Amerikaanse staat California.

Brandon Jacques overleed tijdens zijn opname terwijl hij behandeld werd voor alcoholisme en bulimia nervosa. De kliniek Morningside had alleen geen vergunning om mensen met een eetstoornis te behandelen.
Volgens de aanklacht vertelden medewerkers van de kliniek op 1 april 2011 aan de ouders dat hun zoon betere zorg nodig had. Hij zou meer baat hebben bij het behandelprogramma van First House. Daarover zouden zijn behandelaars in dezelfde week nog een beslissing nemen. Jacques was toen al overgeplaatst zonder dat de ouders hiervan op de hoogte waren.
Een dag na het gesprek overleed hun zoon aan elektrolytische onevenwichtigheid. Hiermee wordt een tekort of overdosis aan mineralen in het lichaam aangeduid. De disbalans wordt veroorzaakt door eetbuien of braken en kan het functioneren van het hart, de zenuwen en spieren verstoren.
First House wordt voor 80 procent verantwoordelijk gehouden voor de dood van Jacques. Morningside  is voor 20 procent schuldig, maar trof een financiële regeling met de familie voordat de rechtszaak begon.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...