De 42-jarige Frank Kater - what's in a name? - uit Amsterdam is sinds drie weken verdwenen uit verslavingskliniek Stepping Stones Rehab Centre, vlakbij Kaapstad. Hij volgde daar de eerste vier weken primary care en sinds een week voor zijn verdwijning secondary care. Kliniekmanager Donald Grove meldt het Algemeen Dagblad dat er nog nooit een patiënt zo lang wegbleef.

Op zaterdag 11 oktober werd de Nederlander voor het laatst gezien bij de kliniek. Donald Grove: ‘Hij vertrok met zijn mobieltje en een klein geldbedrag op zak dat hij eerder had afgehaald bij een geldautomaat.’ De Nederlander had om elf uur in de avond weer terug moeten zijn. Volgens Donald Grove komt het wel vaker voor dat patiënten een of meerdere nachten wegblijven. Het personeel sloeg om die reden pas een week later alarm.

In overleg met Katers partner en vrienden schakelde de manager politie en een privédetective in. De Nederlander bleek liftend naar een buitenwijk van Kaapstad te zijn gereisd. Vanaf dat punt loop het spoor dood. Katers telefoon is uitgeschakeld en zijn bankrekening heeft geen activiteit meer getoond na zijn verdwijning. Een opsporingsbericht in plaatselijke media en gedeelde berichten op Facebook leveren vooralsnog niets op. Donald Grove: ‘Volgens zijn mentor ging het juist heel goed met hem en was er geen enkele reden voor ongerustheid.’

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...