Plus Tilburg verkoopt geen tabak

De Plus die aanstaande woensdag in Tilburg wordt geopend, verkoopt geen tabak. Alcohol wordt daarentegen wel verkocht.

Het is de enige Plus-supermarkt in het land die geen tabak verkoopt. Deze Plus maakt deel uit van onderwijswinkelcentrum De Rooi Pannen. Dat wil zeggen dat dat de supermarkt dient als opleidingsplek voor de leerlingen van de mbo-opleiding De Rooi Pannen.

Emté
Voorheen had de Emté een winkel in het winkelcentrum. Deze supermarkt kreeg vorig jaar een boete van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, omdat er op het terrein tabak werd verkocht. Dit was in strijd met de tabakswet, omdat de winkel deel is van de schoolomgeving. De bestuursleden van Rooi Pannen stapten naar de rechter, omdat ze niet wilden stoppen met de tabak verkoop. Volgens de opleiding zouden klanten, als er geen tabak meer in de winkels zou liggen, ergens anders boodschappen gaan doen. Dit zou ten koste gaan van de werkende leerlingen; sommigen konden hun baan verliezen. Uiteindelijk besloot de rechter dat de supermarkt tabak mocht blijven verkopen.

Tiny Pheninckx, voorzitter van het College van Bestuur van De Rooi Pannen, zegt dat het een bewuste keuze is om samen te werken met de Plus. ‘De Emté was een filiaal met de beperkingen die daarbij horen. En hoewel het aan het eind natuurlijk gaat om winst maken, willen wij leerlingen de ruimte geven om fouten te maken.’

Datum: 28/10/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...