Nieuwe samenwerking om alcoholregels na te streven

De Alliantie Naleving Leeftijdgrens Alcohol, een samenwerking van organisaties, is donderdag 8 december officieel gelanceerd in Den Haag. De alliantie zal zich de komende jaren inzetten om de leeftijdscontrole en -naleving verder te verbeteren.

Het geheel voltrok zich in Den Haag met het bijzijn van staatssecretaris Van Rijn. Van Rijn: ‘Een Alliantie Naleving Leeftijdsgrens: wie kan daar tegen zijn? Ik in ieder geval niet. Maar het gaat ook om de resultaten.’ Het nalevingspercentage is de afgelopen jaren al flink gestegen, maar het kan altijd beter. Verkopers van alcohol nemen al meer maatregels om de leeftijd controles en naleving steeds verder te verbeteren. Zo heeft de plaatselijke horeca in De Koog op Texel een unieke gezamenlijke aanpak ontwikkeld in samenwerking met de gemeente door een legitimatie-unit in de dorpsstraat op te richten. Andere voorbeelden richten zich op een training voor medewerkers, zoals de door het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel ontwikkelde e-learning module voor supermarktmedewerkers.

De alliantie bestaat uit de volgende organisaties: Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, Koninklijke Horeca Nederland, NOC*NSF, Landelijke Kamer van Verenigingen, STIVA, Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, SpiritsNL, Nederlandse Brouwers en Vereniging Drankenhandel Nederland. Die door best practices te delen en waar mogelijk samen te werken, het inzetten van een correcte naleving van de leeftijdgrens willen verbeteren.

Datum: 09/12/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...