Nieuwe site moet toename gokverslaving voorkomen

De stichting Resultaten Scoren en het Trimbos-instituut hebben de nieuwe website www.gokkeninfo.nl gelanceerd. Hiermee willen ze een 'toename van het aantal gokverslaafden voorkomen'.

Waarschijnlijk wordt online gokken in 2017 gelegaliseerd. Dit betekent onder meer dat kansspelaanbieders reclame mogen maken voor hun spellen, wat kan resulteren in een toename van het aantal gokverslaafden. www.gokkeninfo.nl is een onderdeel van een pakket van maatregelen die vanuit de overheid wordt ingezet om te voorkomen dat gokverslaving  na de regulering in Nederland toeneemt.

De website is bedoeld voor spelers, hun naasten en professionals. Op gokkeninfo.nl staan onder meer tips om speelgedrag ‘in de hand te houden’ en adressen van instellingen waar je hulp en advies aan kan vragen. Voor de naasten en professionals wordt onder meer aangegeven hoe ze problematisch gokken kunnen herkennen en hoe ze in gesprek kunnen gaan met een gokverslaafde.

Lef heeft zijn bedenkingen bij de tips om speelgedrag in de hand te houden. Is dat niet te vergelijken met alcoholisten die tips krijgen om verantwoord te blijven drinken? Ynze Remmers, bestuurslid Stichting AGOG Nederland, reageert: ‘Of die tips daadwerkelijk werken, dat zou ik niet weten. Het hangt ervan af of de website een succes gaat worden en of het veel mensen bereikt. Als Resultaten Scoren en het Trimbos-instituut er voor zorgen dat zij het gevonden punt worden voor alle informatie omtrent gokken, dan hebben die tips ook meer nut.’ Remmers benadrukt dat AGOG in ieder geval elk initiatief toejuicht. ‘Al spreekt de website maar een heel klein deel van de bevolking aan, dan is het ook al voldoende. In onze ogen is eenieder die de weg naar hulp vindt, het maakt ons niet uit op welke manier, een winst.’

Datum: 06/10/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...