Online gamer gokt vaker voor geld

Gamen op het internet: vaak is het hartstikke onschuldig. Maar ongeveer een derde van de mensen die veel online gamet, maakt de overstap naar spelen om echt geld. Onder jongeren is dit zelfs de helft. Dit blijkt uit onderzoek van de Kansspelautoriteit.

Je kunt dit soort spelen om geld in twee groepen indelen, volgens de Kansspelautoriteit. Er zijn games waarbij de verleiding om steeds weer wat in te leggen ingebakken zit in het spel. Dit zijn vaak casinoachtige spelletjes als poker. Andere spelletjes bieden de gebruiker extra wapens of andere uitbreidingen aan, waarmee ze sneller of beter kunnen spelen. Hier hangt dan wel een prijskaartje aan, maar vooral jongeren vallen voor een dergelijke ‘kans’.

Jan Suyver van de Kansspelautoriteit: ‘Het is niet verboden, en dat veel gamers uiteindelijk gaan gokken, betekent niet dat ze een gokverslaving opbouwen. Maar ook voorlichting is een van onze taken. Om uit te vinden wie binnen de groep risicogevallen daadwerkelijk in de problemen komt, is meer onderzoek nodig.’

Datum: 31/03/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...