Ook matig alcoholgebruik veroorzaakt ernstige gezondheidsschade

Ook als mensen alcohol consumeren zonder de wekelijkse richtlijnen te overschrijden, lopen zij risico op gezondheidsschade. Meer dan 50 procent van de sterfgevallen door kanker als gevolg van alcoholgebruik werd vastgesteld bij matige drinkers. 38 procent van alle sterfgevallen door toedoen van alcohol vond plaats bij mensen die minder dan de wekelijkse limieten dronken.

Het Nederlandse advies luidt: drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag. De Vlaamse overheid adviseert maximum tien glazen per week en in Canada wordt vrouwen aangeraden niet meer dan tien drankjes per week te consumeren en mannen vijftien. Het onderzoek werd door Canadese wetenschappers uitgevoerd. Zij ontdekten dat ook bij minimale hoeveelheden alcohol er aanzienlijke gezondheidsschade kan optreden die tot ziekenhuisopnames of zelfs overlijden kunnen leiden. Naar aanleiding van het onderzoek concludeerden de wetenschappers dat sommige nationale drinkrichtlijnen te hoog zijn. Dat is met name het geval in Canada, waar het onderzoek is verricht, maar ook in de VS, België en Nederland kunnen de richtlijnen beter naar beneden worden bijgesteld.

 

 Datum 17-6-2020

Reageer reacties (3)

Daniëlle (17. juni 2020)

Kwam er maar eens een lock down op middelen waarvan de schadelijke gevolgen al heel lang binnen de gezonheidszorg bekend zijn. Ook de troep die men nog steeds voeding durft te noemen. 

qaFimEDVwxbBOe(07. augustus 2020)

yQsObluB

aNsqiKTowkM(07. augustus 2020)

vYtUdVkjQrIxH

LEES MEER...