Wielrennen en drugs zijn natuurlijk al langer onderwerp van gesprek. Meestal gaat het daarbij om drugs in de zin van prestatie verhogende medicatie. (Al werd in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw ook nog wel eens een wielrenner betrapt op het gebruik van cocaïne.)

 Oud wielrenner Benny Schepmans – hij won ooit het sprintklassement van de Giro d’ Italia- hangt een gevangenisstraf van 40 maanden boven het hoofd wegens het bezit en verkopen van speed. De oud renner werd al geruime tijd door de politie in de gaten gehouden. Schepmans zelf geeft aan al jaren verslaafd te zijn aan speed. Voor de rechter betuigde hij spijt.” “Ik deed het niet voor het geld, want ik verhuur drie panden en heb ook altijd goed geboerd als tomatenkweker. De speedhandel deed ik eerder als vriendendienst. Ik verkocht niet aan mensen beneden de dertig jaar.”

 De inmiddels 60 jarige oud-prof raakte tijdens zijn wielercarrière verslaafd aan amfetaminen. Zijn vrouw, die hem hielp met de handel, hoorde 30 maanden tegen zich eisen. Zij hielp haar man de speed in zakjes te doen omdat deze dat zelf niet meer kon vanwege zijn artrose.

 

Het vonnis volgt 30 juli 2014

Reageer reacties (0)
LEES MEER...